Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Wat is IT executive search

IT Executive search, wat is dat?

 Zoeken jullie een nieuwe IT collega en kunnen jullie daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem eens contact op met ICT Career. Wij vinden reeds sinds 2001 de gekwalificeerde IT professionals voor de Nederlandse markt.

blog_image:article_ictcar_15736355895dcbc6052fca5.jpg:end_blog_image

Wat is IT executive search?
IT Executive Search is een werkwijze waarbij een aantal IT professionals actief wordt benaderd voor een IT vacature, met als doel om met één van de benaderde kandidaten de vacature in te vullen.
Aan de hand van een lijst met eisen en competenties worden kandidaten geselecteerd die interessant kunnen zijn voor het vervullen van een vacature. Deze IT professionals worden vervolgens actief benaderd om hen te polsen voor een nieuwe functie.
Belangrijk bij het benaderen is:
• om de taal van de professional te spreken zodat je een inhoudelijk interessante communicatie kunt starten
• om bij voorkeur interessante informatie toe te voegen zoals een projectomschrijving of white paper;
• om via verschillende media de kandidaat te benaderen zonder over de “irritatiegrens” te gaan en met inachtneming van de AVG.

IT executive Search, wanneer is dit zinvol?
IT Executive search kan worden overwogen als het ‘klassieke’ werving en selectie traject naar verwachting geen uitkomst zal bieden om een IT vacature te vervullen. M.a.w. IT Executive search kan worden ingezet bij IT vacatures voor hoog gekwalificeerde IT professionals.
Een andere reden om IT executive search in te zetten is als er in relatieve anonimiteit en dus ‘onder de radar’ kandidaten geworven moeten worden. Een reden hiervoor kan zijn als je niet aan de markt kenbaar wilt maken dat je nieuw personeel werft of dat dit nog niet voor de interne organisatie bekend mag zijn.
In mijn blog Hoe vind je een goed buro voor IT executive search lees je meer over het vinden van een goede partij om je te helpen in dit proces.

IT executive search, wat zijn de kosten?
Voor IT executive search hanteert ICT Career twee modellen:
3. Een fixed fee van 22% van het vaste bruto jaarsalaris met een startfee die in mindering wordt gebracht op de succesfee.
4. Een afrekenmodel gebaseerd op basis van verrichtingen, met een kleinere succesfee.

IT executive search en ICT Career
Overweeg je om een IT vacature te vervullen middels executive search, en wil je daarover met een professional van gedachten wisselen? Neem dan eens contact op met ICT Career, we gaan graag met je in gesprek.

Lees hier wat ICT Career kan doen als IT executive search bureau.

Lees hier mijn andere blogs over IT executive search

Auteur

Karst

Publicatiedatum

11 December 2018

Aantal reads

2206 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
ERP betekent Enterprise Resource Planning. En in het Nederlands is dat software waarbij de business processen... Lees meer
Een Functioneel ERP Applicatiebeheerder is een medewerker die vanuit de functionaliteit, zoals begrip van de... Lees meer
Ik werk sinds 2001 als ICT Recruiter en ik heb in die periode veel vacatures Manager IT succesvol mogen bemiddelen. Lees meer
ICT Career is heel blij verrast door het onderzoek van Joost Fromberg van KICK! Digital onder 57 IT... Lees meer
  Een Warehouse Management Systeem Applicatiebeheerder beheert de WMS applicatie oftewel hij / zij is in... Lees meer