Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Wat is IT executive search

IT Executive search, wat is dat?

 Zoeken jullie een nieuwe IT collega en kunnen jullie daarbij hulp gebruiken? Neem eens contact op met ICT Career. Wij vinden reeds sinds 2001 de gekwalificeerde IT professionals voor de Nederlandse markt.

 

blog_image:article_ictcar_15736355895dcbc6052fca5.jpg:end_blog_image

IT executive search - wat is dat?
IT Executive Search is een werkwijze waarbij een aantal IT professionals actief wordt benaderd voor een IT vacature, met als doel om met één van de benaderde kandidaten de vacature in te vullen.
Aan de hand van een lijst met eisen en competenties worden kandidaten geselecteerd die interessant kunnen zijn voor het vervullen van een vacature. Deze IT professionals worden vervolgens actief benaderd om hen te polsen voor een nieuwe functie.
Belangrijk bij het benaderen is:
• om de taal van de professional te spreken zodat je een inhoudelijk interessante communicatie kunt starten
• om bij voorkeur interessante informatie toe te voegen zoals een projectomschrijving of white paper;
• om via verschillende media de kandidaat te benaderen zonder over de “irritatiegrens” te gaan en met inachtneming van de AVG.

IT executive Search, wanneer is dit zinvol?
IT Executive search kan worden overwogen als het ‘klassieke’ werving en selectie traject naar verwachting geen uitkomst zal bieden om een IT vacature te vervullen. M.a.w. IT Executive search kan worden ingezet bij IT vacatures voor hoog gekwalificeerde IT professionals.
Een andere reden om IT executive search in te zetten is als er in relatieve anonimiteit en dus ‘onder de radar’ kandidaten geworven moeten worden. Een reden hiervoor kan zijn als je niet aan de markt kenbaar wilt maken dat je nieuw personeel werft of dat dit nog niet voor de interne organisatie bekend mag zijn.
In mijn blog Hoe vind je een goed buro voor IT executive search lees je meer over het vinden van een goede partij om je te helpen in dit proces.

IT executive search, wat zijn de kosten?
Voor IT executive search hanteert ICT Career twee modellen:
3. Een fixed fee van 22% van het vaste bruto jaarsalaris met een startfee die in mindering wordt gebracht op de succesfee.
4. Een afrekenmodel gebaseerd op basis van verrichtingen, met een kleinere succesfee.

IT executive search en ICT Career 
Ben je op zoek naar een goed executive search bureau? Neem dan eens contact op met ICT Career, we gaan graag met je in gesprek.

Lees hier wat ICT Career kan doen als IT Executive Search bureau.

Lees hier mijn andere blogs over IT executive search IT executive search, de do's en don'ts - IT executive search, hoe maak je als opdrachtgever een goede keuze?

Auteur

Karst

Publicatiedatum

11 December 2018

Aantal reads

3110 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter vanuit mijn bedrijf ICT Career. Met deze jarenlange ervaring kan ik goed... Lees meer
Wat worden de trends voor de werving van System Engineers in 2021 Lees meer
Wie bel je als je een probleem hebt met je computer, je printer weigert of je telefoon niet werkt? Dan bel je een... Lees meer
Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een... Lees meer
Wat verdient een ERP applicatiebeheerder en waarom zijn er forsesalaris verschillen? Lees meer
Wat verdient een Logistiek Appicatiebeheerder in een markt waar de kennis van logistieke processen en -software,... Lees meer