Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT recruitment vind de juiste boom in het bos

blog_image:article_ictcar_15948166645f0ef898c079a.jpg:end_blog_image

IT recruitment – vind de juiste boom in het bos
Sinds het jaar 2003 werk ik voor mijn eigen bedrijf ICT Career. Wij zijn een klein IT recruitment bedrijf. Vanuit mijn 17 jaren ervaring weet ik dat er veel aanbieders zijn voor het bemiddelen van IT professionals.  Veel aanbieders met een grote verscheidenheid aan professionaliteit. Hoe vind je als je op zoek bent naar een goed IT recruitment bureau, tussen alle bomen in het bos de juiste ‘IT recruitment boom’ ?

IT Recruitment – hoe selecteer je het meest geschikte bureau?
Als veel IT recruitment bureaus je zeggen dat ze het juiste bureau voor je behoefte zijn, hoe maak je dan een zinvolle selectie?

Als eerste moet je je afvragen wat voor IT professional je zoekt. Het bemiddelen van een Software Developer vergt echt andere kwaliteiten dan het bemiddelen van een IT Systems Engineer

 • Het beste is om bij een bevriende (ex)collega na te vragen of hij/zij ervaringen heeft met IT recruiters voor een specifieke functie en of hij/zij een IT recruitment bureau of recruiter kan aanraden. 
 • Google naar waar je naar op zoek bent. Als bedrijf XYZ je aandacht trekt, lees dan of dat bedrijf specifiek ervaren is in het bemiddelen van die IT professionals waar jij naar op zoek bent. Check bv. hun actuele vacatures en bekijk of deze relevant voor jouw vraag zijn. 
 • Maak een eerste selectie en ga met 2 of 3 bureaus telefonisch in gesprek. Stel vragen als:
  • Wat zijn jullie specialismen? 
  • Bij wie hebben jullie onlangs een gelijksoortige opdracht succesvol bemiddeld en mag ik deze partij als referentie bellen? 
  • Wat is jullie werkwijze en wie gaat onze vacature bemiddelen? Het komt regelmatig voor dat een ervaren consultant je te woord staat die vertrouwen wekt maar wordt je opdracht bemiddeld door een junior. 
  • Wat is de verwachte doorlooptijd? 
 • Nodig 1 of 2 bureaus uit voor een gesprek op kantoor en maak vervolgens een keuze.

IT recruitment – ben je op zoek naar een IT recruiter?

Ben je op zoek naar een goed en ervaren IT recruitment bureau, neem eens contact op met ICT Career, wij helpen je graag.

Lees hier wat ICT Career kan betekeken als IT Recruitment specialist.

Auteur

Karst Dollekamp

Publicatiedatum

15 July 2020

Aantal reads

806 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter vanuit mijn bedrijf ICT Career. Met deze jarenlange ervaring kan ik goed... Lees meer
Wat worden de trends voor de werving van System Engineers in 2021 Lees meer
Wie bel je als je een probleem hebt met je computer, je printer weigert of je telefoon niet werkt? Dan bel je een... Lees meer
Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een... Lees meer
Wat verdient een ERP applicatiebeheerder en waarom zijn er forsesalaris verschillen? Lees meer