ERP logistieke software vind de juiste Applicatie Consultant

Het belang van de logistiek in Nederland en hoe de juiste Applicatie Consultant te vinden.

Mede vanwege de ligging van Nederland in Europa, heeft ons land nog altijd de positie van de “Port to Europe”. Daarmee is het belang van de logistieke branche voor de Nederlandse economie erg groot. Denk hierbij aan de Haven van Rotterdam, aan Schiphol maar ook aan de groeiende e-commerce business, nationaal en internationaal.

Door de niet aflatende concurrentie in de logistieke branche en daarmee de behoefte om de kosten te drukken en de dienstverlening te optimaliseren, is het belang van goede ERP software binnen de logistieke branche alleen maar toegenomen. Daar waar 15 jaar geleden ERP software veelal van ondergeschikt belang was binnen bedrijfsvoeringen, is het besef van het belang van goede software om een sterke concurrerende positie op te kunnen bouwen met gezonde financiële marges, sterk toegenomen.

Logistieke ERP software is specifiek ontwikkeld voor de geautomatiseerde ondersteuning bij het uitvoeren van logistieke processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het aansluiten van de klantsoftware op het ERP systeem zodat de klant direct inzicht heeft in bijvoorbeeld voorraden en bestellingen;
  • Het optimaal inrichten van externe klantprocessen en interne bedrijfsprocessen om de logistieke dienstverlening te optimaliseren, de kosten te beperken en om een goede financiële marge te kunnen waarborgen;
  • Het optimaal inrichten van de warehouse management processen;
  • Het intern goed automatiseren van alle logistieke bedrijfsprocessen om optimaal grip te krijgen op de interne logistieke huishouding en daarmee op de kosten.

Om onze klanten in de logistieke sector in staat te stellen deze logistieke ERP software optimaal in te richten bemiddelt ICT Career reeds sinds 2008 ervaren Applicatie / Logistiek proces Consultants. In mijn blog Logistiek en ICT beschrijf ik de ervaring die ICT Career heeft in deze branche.

De kennis van logistieke branche en het netwerk van logistiek ICT specialisten die wij bij ICT Career sinds 2008 hebben opgebouwd, blijkt inmiddels waardevol en onderscheidend voor ons als werving en selectie bureau. Wij snappen de business en begrijpen welke ICT specialisten de logistieke business optimaal kunnen ondersteunen.

Lees hier ook mijn andere blogs over ERP Consultant –  Functioneel ERP Applicatiebeheerder

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature voor een ERP Consultant?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving? Neem dan eens contact op met ICT Career.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search