Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

de 5 meest gemaakte IT recruitment fouten

Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  

De 5 meest gemaakte IT recruitment fouten

Je denkt als organisatie dat je een mooie IT vacature hebt en toch kom je niet met de door jullie gezochte kandidaten in contact? Hoe kan dat?
Hierbij deel ik de 5 IT recruitmentfouten die ik in mijn bedrijf ICT Career bij werkgevers het meest ervaar.

1.    Er wordt niet duidelijk gecommuniceerd wat de kern van de functie is en wat de kern van de gevraagde competenties is. Met andere woorden, de lezer vraagt zich af: “Wie zoekt de nieuwe organisatie nu eigenlijk?” -  De oplossing: Communiceer duidelijk, dus kort en krachtig, wat de kern van de vacature is en communiceer de belangrijkste (technische) vaardigheden waarnaar je op zoek bent..    

2.    De toekomstige werkgever stelt te veel eisen zowel op het technische vlak als ook op andere kennis en ervaringen gebieden. - De oplossing: Communiceer, wederom kort en krachtig, wie je in essentie zoekt. Dit kan je aanvullen met 1 á 2 belangrijke “nice-to-haves”. Het is hier belangrijk om te overwegen opleiding aan te bieden.

3.    De opdrachtgever communiceert te veel vanuit zichzelf en niet vanuit de toekomstige collega. - De oplossing: Communiceer niet wat je verwacht, maar communiceer vanuit het perspectief van de lezer wat je te bieden hebt, welke ontwikkeling iemand door gaat maken en wat je als werkgever te bieden hebt.

4.    Het salaris sluit niet meer aan bij de huidige markt. Veelal wordt het salaris vastgesteld op basis van wat de werknemer die net ontslag heeft genomen verdient. De realiteit is dat dit in het algemeen een salaris is dat jaren geleden werd vastgesteld (plus wat jaarlijkse verhogingen / inflatie correcties). - De oplossing: doe een onderzoek naar wat een marktconform salaris is.

5.    De procedure duurt veel te lang en dus kiest een mogelijk geïnteresseerde kandidaat voor een andere werkgever. - De oplossing: plan een procedure die 2 tot maximaal 3 weken duurt en spreek vooraf met de betrokken collega’s af dat ze zich houden aan het proces.

Heb je advies of hulp nodig om wel je nieuwe IT collega succesvol te werven, ga eens in gesprek met ICT Career, contact Wij hebben 20+ jaren ervaring op het gebied van IT recruitment.

Doe je echt je best om nieuwe IT professionals te werven maar lukt het onvoldoende? Vraag een een IT recruitment second opinion aan.

Wil je weten wat ICT Career heeft geleerd in 2022? Lees IT recruitment, wat heeft ICT Career geleerd van 2022

Lees hier wat ICT Career kan betekenen op het gebied van IT werving en selectie en IT recruitment

Auteur

Karst

Publicatiedatum

22 March 2023

Aantal reads

393 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
  Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer