IT Recruitment Wat heeft ICT Career geleerd van 2022

IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022?

5 tips voor het succesvol werven van IT professionals in 2023.

2022 was een goed jaar voor ICT Career, maar we hebben onze recruitment werkwijze moeten aanpassen om succesvol IT professionals en IT Managers te blijven werven. In deze blog delen we graag onze succesfactoren met je.

  1. Maak gebruik van video’s: Maak een eenvoudige video waarin de toekomstige lijnmanager en collega’s jullie bedrijf en de vacature toelichten. Dit vergroot de kans om in gesprek te komen met geïnteresseerden. Benadruk de unieke aspecten van het bedrijf en de mogelijke ontwikkelingen voor de nieuwe collega.
  2. Actieve benadering: Investeer tijd in het actief benaderen van potentiële kandidaten uit je netwerk. Het kost tijd om mensen te vinden, te kwalificeren en op een aansprekende manier te benaderen, maar het is de moeite waard.
  3. Korte recruitment procedure: Verminder de duur van de recruitment procedure. Een video call voor het eerste gesprek kan helpen om snel kennis te maken. Vraag de kandidaat naar hun voorkeur.
  4. Verkoop je bedrijf: Realiseer je dat kandidaten ook in gesprek kunnen zijn met andere werkgevers. Verkoop je bedrijf, afdeling en vacature aan de kandidaat, maar blijf eerlijk en trouw aan jezelf. Wees je bewust van de concurrentie in de IT-sector.
  5. Snelheid in het proces: Zorg ervoor dat er snel een goed voorstel op tafel ligt. Vertraging in het laatste stadium van het recruitmentproces laat geen goede indruk achter bij de nieuwe collega. Een snel contract geeft de nieuwe medewerker het gevoel van welkom te zijn.

Hoewel geen van onze recruitment adviezen waarschijnlijk volledig nieuw is, is het daadwerkelijk uitvoeren van alle vijf de tips essentieel. Het vereist discipline en commitment, en daar gaat het nog wel eens mis.

Deze tijden vragen om meer dan alleen IT recruitment en wel om IT executive recruitment, lees IT recruitment is dood! Lang leve IT executive recruitment! 

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search