Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

IT recruitment

Categorieën: IT Recruitment

Ben je op zoek naar een IT recruitment bureau met ervaren IT recruiters die hun sporen hebben verdiend?

ICT Career is sinds 2001 een succesvol IT recruitmentburo. Ben je op zoek naar een IT recruitmentburo die je kan helpen met het vinden van gekwalificeerde IT professionals, neem een contact op met ICT Career.

 

Wat is IT recruitment?
IT recruitment is niets anders dan de Engelse term voor het werven van IT personeel. IT recruitment is een verzamelbegrip voor verschillende methodes om IT personeel te werven.

IT recruitment, welke methodes zijn er?

Om IT personeel te werven zijn er 3 meest gebruikte recruitment methodes:
• IT werving en selectie
• IT executive search
• IT headhunting
Hieronder zal ik kort toelichten wat de werkwijzen inhouden zodat je kunt bepalen welke mogelijk het best past binnen jullie organisatie.

ICT werving en selectie.
ICT Werving & selectie is het publiceren van een vacaturetekst – het maken van een voorselectie van de sollicitanten en het in gesprek gaan met een (aantal) gekwalificeerde kandidaten.
Deze methode is dus geschikt voor redelijk eenvoudig in te vullen vacatures.

IT executive search
Bij IT executive search wordt aan de hand van een lijst van eisen en competenties een selectie gemaakt van kandidaten die interessant kunnen zijn voor het vervullen van een specifieke vacature. Deze kandidaten worden vervolgens actief benaderd om hun interesse te wekken voor de vacature, lees hierover in mijn blog IT executive search.

IT headhunting
IT headhunting is het actief benaderen van IT professionals die op ‘het verlanglijstje’ staan van de opdrachtgever. M.a.w. dit zijn professionals die bekend zijn bij de organisatie die de vacature heeft. De lijst van IT professionals kan worden aangevuld met mensen uit het netwerk van de recruiter. Zie ook mijn blog over dit onderwerp.

Hebben jullie een IT vacature en willen jullie meer informatie over welke recruitment methode het best bij jullie past? Neem dan contact op met ICT Career.

Lees hier welke dienstverlening ICT Career kan leveren op het gebied van
IT recruitment.

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment

Reageer

Karst
Karst
11-12-2018 15:44
869 bekeken
load more