Executive Search Digitaal

IT Executive Search: De Digitale Benadering van Topkandidaten

IT Executive Search is een doelgericht zoekproces om de juiste kandidaten te vinden voor IT-vacatures. Bij ICT Career gaan we actief op zoek naar geschikte kandidaten die perfect passen bij de vereisten van de functie. In deze moderne tijd vindt dit zoekproces vrijwel uitsluitend digitaal plaats. Voor een gedetailleerde beschrijving van IT Executive Search, kun je terecht bij het artikel Wat is IT Executive Search.

Digitaal zoeken naar de speld in de hooiberg: IT Executive Search

De arbeidsmarkt in Nederland, vooral binnen de IT-sector, wordt steeds competitiever. Om geschikte kandidaten te vinden, maken bedrijven steeds vaker gebruik van gespecialiseerde executive search bureaus. Deze bureaus zetten zich specifiek in om voor jou de perfecte kandidaat te vinden die naadloos aansluit bij de vereisten van de vacature.

Belangrijke digitale bronnen bij IT Executive Search

Bij IT Executive Search maken we gebruik van diverse digitale bronnen, zoals:

  1. Applicatie Tracking Systemen (ATS): Deze systemen stellen executive search bureaus in staat om in contact te blijven met kandidaten die eerder zijn gesproken, uiteraard in overeenstemming met de AVG-wetgeving.
  2. Job sites en cv-databases: Een voorbeeld hiervan is Indeed, een platform waar vacatures worden gepubliceerd en waar tegen betaling toegang kan worden verkregen tot cv’s van kandidaten.
  3. LinkedIn: LinkedIn is het ideale platform om kandidaten te vinden en te benaderen.
  4. Nichesites: Er zijn verschillende nichesites waar specifieke beroepsgroepen informatie delen. Een voorbeeld hiervan is GitHub, een platform waar softwareontwikkelaars kennis en code met elkaar delen.
  5. Google: Door gerichte zoekopdrachten (boolean strings) uit te voeren, kan Google waardevolle informatie onthullen die van pas komt bij het vinden van geschikte kandidaten.

Vakmanschap in de digitale wereld: Essentieel voor IT Executive Search

Het vinden van een cv op bijvoorbeeld LinkedIn is niet moeilijk, maar het vinden van voldoende geschikte kandidaten voor een specifieke vacature vereist expertise, toewijding en het bijblijven met de voortdurend veranderende digitale mogelijkheden. Daarom is IT Executive Search een vak op zich.

Ontdek de kracht van digitale IT Executive Search met ICT Career

Bij ICT Career beschikken we over de nodige kennis en ervaring om effectieve IT Executive Search uit te voeren. Wij begrijpen de digitale wereld en zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het vinden van de ideale IT-kandidaat.

Oriënteren jullie je op een voor jullie bedrijf goed geschikt executive search bureau en willen jullie weten waarop in de selectie te letten, lees Hoe vind je een goed Executive Search Bureau

Kiezen jullie ervoor om zelf de recruitment uit te voeren en kunnen jullie wat tips en tricks gebruiken lees mijn blog The do’s en de don’ts bij exective search

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een goed Executive Search Bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij zijn ervaren search consultants

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search