AFAS Applicatiebeheerder

Wat doet een AFAS Applicatiebeheerder – hoe werf je een AFAS specialist – salaris AFAS Beheerder

AFAS Applicatiebeheerder – Wat doet een AFAS Beheerder?

AFAS Software is een zeer succesvolle Nederlandse onderneming uit Leusden, opgericht in 1996. Dit familiebedrijf maakt software voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

AFAS software heeft twee grote productgroepen:

  • HRM & Payrollin
  • ERP

Een AFAS Applicatiebeheerder is een specialist die veelal met behulp van AFAS software de volgende processen beheert:

  • HRM
  • Payrolling, veelal in combinatie met HRM
  • ERP

Het betreft naar mijn weten veelal functioneel beheer, met andere woorden het zijn IT specialisten die HRM, payrolling en ERP bedrijfsprocessen omzetten naar AFAS software. De uitzondering hierop zijn de beheerders /consultants die werken voor AFAS of partners van AFAS die software implementeren en ook technisch beheer kunnen uitvoeren.

De AFAS Applicatiebeheerder heeft dus een belangrijke functie om de business te ondersteunen met het automatiseren van de bedrijfsprocessen. De beheerder gaat met de key-users in gesprek, analyseert de vraag, stelt een aantal opties voor waarmee de business optimaal wordt ondersteund, implementeert de gekozen automatiseringsoplossing en beheert deze.

Waar werken AFAS Applicatiebeheerders?

De bedrijven waar AFAS Applicatiebeheerders werken kun je verdelen in twee groepen:

Organisaties die eindgebruiker zijn van de AFAS software

Consultancy bedrijven die AFAS software implementeren, ontwikkelen en beheren.
De laatste jaren is het aantal AFAS consultancy bedrijven hard gegroeid. Deze bedrijven weten jonge goed opgeleide mensen aan zich te binden.

Vacature AFAS Applicatiebeheerder

Door het toegenomen gebruik van de AFAS software is het aantal posities, en daarmee het aantal vacatures, AFAS Applicatiebeheerder sterk gestegen. In mijn blog Vacature AFAS Applicatiebeheerder licht ik toe wat te doen om de vacature succesvol in te vullen.

Salaris AFAS Applicatiebeheerder

De salarissen van een AFAS Applicatiebeheerder hebben zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Een junior beheerder verdient tussen de € 2.600 en de € 2.900. De salarissen van een senior kunnen doorgroeien naar € 4.800 tot € 5.500 en in sommige gevallen nog hoger

ICT Career – recruitment AFAS Applicatiebeheerder

ICT Career is ervaren in het bemiddelen van AFAS Applicatiebeheerders. Hoewel er geen enkele vacature binnen de IT eenvoudig te bemiddelen is, zijn vacatures AFAS Applicatiebeheerder nog een stuk uitdagender.

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een AFAS Applicatiebeheerder?

Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij zijn ervaren AFAS recruiters.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search