Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Recruitment Wat heeft ICT Career geleerd van 2022

IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022?

5 tips voor het succesvol werven van IT professionals in 2023.  

2022 was een goed jaar voor ICT Career, maar we hebben onze recruitment werkwijze moeten aanpassen om succesvol IT professionals en IT Managers te blijven werven. In deze blog delen we graag onze succesfactoren met je.

  1. Maak gebruik van video's: Maak een eenvoudige video waarin de toekomstige lijnmanager en collega's jullie bedrijf en de vacature toelichten. Dit vergroot de kans om in gesprek te komen met geïnteresseerden. Benadruk de unieke aspecten van het bedrijf en de mogelijke ontwikkelingen voor de nieuwe collega.

  2. Actieve benadering: Investeer tijd in het actief benaderen van potentiële kandidaten uit je netwerk. Het kost tijd om mensen te vinden, te kwalificeren en op een aansprekende manier te benaderen, maar het is de moeite waard.

  3. Korte recruitment procedure: Verminder de duur van de recruitment procedure. Een video call voor het eerste gesprek kan helpen om snel kennis te maken. Vraag de kandidaat naar hun voorkeur.

  4. Verkoop je bedrijf: Realiseer je dat kandidaten ook in gesprek kunnen zijn met andere werkgevers. Verkoop je bedrijf, afdeling en vacature aan de kandidaat, maar blijf eerlijk en trouw aan jezelf. Wees je bewust van de concurrentie in de IT-sector.

  5. Snelheid in het proces: Zorg ervoor dat er snel een goed voorstel op tafel ligt. Vertraging in het laatste stadium van het recruitmentproces laat geen goede indruk achter bij de nieuwe collega. Een snel contract geeft de nieuwe medewerker het gevoel van welkom te zijn.

Hoewel geen van onze recruitment adviezen waarschijnlijk volledig nieuw is, is het daadwerkelijk uitvoeren van alle vijf de tips essentieel. Het vereist discipline en commitment, en daar gaat het nog wel eens mis.

Deze tijden vragen om meer dan alleen IT recruitment en wel om IT executive recruitment, lees IT recruitment is dood! Lang leve IT executive recruitment!

Lees hier wat ICT Career kan betekenen in ICT werving en selectie en in IT recruitment

Auteur

Karst

Publicatiedatum

24 January 2023

Aantal reads

521 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
  Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer