"
Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Recruitment Wat heeft ICT Career geleerd van 2022

IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022?

5 tips voor het succesvol werven van IT professionals in 2023.  

Hoewel 2022 voor ICT Career een goed jaar is geweest hebben we onze recruitment werkwijze moeten aanpassen om succesvol IT professionals en IT Managers succesvol te blijven werven. In deze blog deel ik graag met je wat voor ICT Career de succesfactoren waren.

1.      Maak gebruik van video’s! Het is eigenlijk heel simpel maar ik stel vast dat slechts weinigen dit doen. Maak een eenvoudige video waarin de toekomstige lijnmanager en de toekomstige directe collega(’s) jullie bedrijf en de vacature toelichten. Het is mijn ervaring dat dit de grootste kans oplevert om met mogelijk geïnteresseerden in gesprek te komen. Licht in de video’s en in het mogelijke daaropvolgend gesprek duidelijk toe waarmee het bedrijf en de vacature zich onderscheiden en wat de mogelijke ontwikkelingen zijn die de nieuwe collega kan verwachten.

2.      Adverteren kan leiden tot het vinden van de nieuwe collega maar het is meer aannemelijk dat je nieuwe collega vindt door mensen actief te benaderen. M.a.w. investeer tijd om kandidaten uit je netwerk te benaderen. Het kost veel tijd om mensen te vinden, te kwalificeren en op een aansprekende wijze te benaderen, maar het is je tijd waard.

3.      Zorg dat de recruitment procedure met de kandidaat zo kort mogelijk duurt. Een video call voor met name het eerste gesprek kan een uitkomst zijn om op korte termijn kennis te maken. Maar vraag vooral welke voorkeur de kandidaat heeft.

4.      Wees je ervan bewust dat de kans groot is dat de kandidaat ook in gesprek is met andere potentiële werkgevers. En hoewel ik weet dat ik met deze opmerking soms tegen de haren in strijk; verkoop je bedrijf / je afdeling / je vacature aan de kandidaat. Maar blijf daarmee wel bij je zelf en wat je zelf als de ‘waarheid’ in deze ervaart. De IT specialist heeft het wat betreft vacatures voor het uitkiezen, wees je daar bewust van.

5.      De laatste loodjes wegen vaak (te) zwaar. Dus zorg er voor dat is er snel een goed voorstel op tafel ligt. Te vaak ervaren wij dat deze laatste stap in het recruitmentproces om allerlei minder belangrijke redenen te lang duurt. Dat laat geen goede indruk achter bij de nieuwe collega. Snel een goed contract op tafel geeft de nieuwe medewerker het gevoel dat zij / hij welkom is.

Zoals zo vaak zijn waarschijnlijk geen van onze recruitment adviezen volledig nieuw. Maar ze alle 5 daadwerkelijk uitvoeren vraagt discipline en commitment, en daar gaat het nog wel eens mis.

Overweeg je inderdaad om gebruik te gaan maken van korte recruitment video's, lees dan It recruitment en video opnames

Deze tijden vragen om meer dan alleen IT recruitment en wel om IT executive recruitment, lees IT recruitment is dood! Lang leve IT executive recruitment!

Lees hier wat ICT Career kan betekenen in ICT werving en selectie en in IT recruitment

Auteur

Karst

Publicatiedatum

24 January 2023

Aantal reads

212 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
   IT recruitment Second Opinion; waarom is je IT vacature nog niet ingevuld?  Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer
Wat doet een AFAS Applicatiebeheerder – hoe werf je een AFAS specialist – salaris AFAS Beheerder  Lees meer
Digital Transformation, wat betekent dat? – Hoe pak je het proces aan? – Hoe vind je de juiste IT Manager... Lees meer
 Waarom video opnames als ondersteuning van de vacaturetekst gebruikt moeten worden in een succesvolle... Lees meer