"
Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

ICT Recruitment en IT Recruiters

Wat is een IT recruiter?

Als IT Recruiter ben je een expert in het werven en selecteren van IT professionals. Met kennis van de IT markt, een sterk eigen kandidaten netwerk en expertise in vinden van nieuwe kandidaten, breng je de werkgever en de toekomstige IT collega bij elkaar.

Zijn jullie op zoek naar een goed IT recruitment bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career, wij zijn ervaren IT Recruiters.

Contact
 

Wat voor IT Recruiters zijn er?

Er zijn commerciële-, corporate IT recruiter en IT headhunters. Een commerciële IT Recruiter werkt voor een IT recruitment bureau meerdere opdrachtgevers. Een Corporate IT Recruiter is in dienst bij één organisatie en zoekt IT professionals voor haar of zijn werkgever. Een IT Headhunter is een IT executive Recruiter die specialist is in het matchen van IT professionals met IT vacatures met een ruim jaarsalaris. 

Wat doe je als IT recruiter?

Als IT Recruiter heb je een gevarieerd takenpakket, enkele taken zijn: 
acquireren van opdrachtgevers, opzetten van een wervingscampagne, zoeken naar de geschikte kandidaten, spreken en kwalificeren van de geselecteerde kandidaten, begeleiden en adviseren van zowel de opdrachtgever als kandidaten.
 

Wat zijn de belangrijkste competenties van een IT recruiter?

De belangrijkste competenties van een IT recruiter zijn:
Initiatief nemen, proactief zijn en een echte zelfstarter zijn. Goed kunnen luisteren en daarmee de voorwaarde scheppen om de behoeftes van de opdrachtgever en de kandidaat te kunnen matchen. Resultaatgericht zijn, zowel de opdrachtgever als ook de kandidaat verwachten een positief resultaat.

Hoe word je IT Recruiter?

Er zijn geen specifieke HBO of universitaire studies die opleiden tot het vak van Recruiter. Veruit de meeste IT Recruiters beschikken over of een HR of commerciële studie of achtergrond en specialiseren zich in de IT markt. Of het zijn IT professionals die zich ontwikkelen als Recruiters.
Er zijn wel opleidingen die onderrichten in de verschillende onderdelen van IT recruitment. Je kunt hierbij denken aan trainingen van LinkedIn, het leren schrijven van goede teksten, het vinden van kandidaten op Google of het inzetten van social media.

Waarom ICT Career als IT recruitment partner kiezen?

  • ICT Career is sinds het jaar 2001 100% specialist op het gebied van recruitment voor IT personeel, van technisch specialisten tot management.
  • Wij kennen IT door en door, zowel de business als ook de IT specialisten.
  • Wij schrijven pakkende vacatureteksten en maken ter ondersteuning van de recruitment korte video’s met de toekomstige managers en IT collega’s.
  • Wij hebben sinds 2001 zorgvuldig een waardevol kandidaten netwerk opgebouwd waar onze klanten toegang toe krijgen.
  • Wij adverteren de vacaturetekst op een klein aantal jobsites.
  • Wij searchen binnen verschillende kandidaten netwerken en benaderen geschikte kandidaten actief.
  • Het hele proces van intake bij de opdrachtgever tot en met het presenteren van gekwalificeerde kandidaten duurt twee tot drie weken.

Is er een verschil tussen IT recruitment en consultant werving & selectie

Is er een verschil tussen IT recruitment en IT werving & selectie? Nee het zijn twee verschillende termen voor dezelfde werkzaamheden. M.a.w. een IT Recruiter doet hetzelfde werk als een Consultant werving & selectie.

ICT recruitment - Wat is het verdienmodel?

In grote lijnen zijn er drie betaalmodellen waarmee de IT Recruiter zijn of haar geld verdient:
1.    No-cure-no-pay met een succesfee.
No-cure-no-pay betekent dat de IT Recruiter een inspanningsverplichting op zich neemt en slechts en alleen betaald wordt als de opdrachtgever de kandidaat in dienst neemt die de IT Recruiter heeft voorgesteld. Als de inspanningen niet tot een arbeidsovereenkomst leiden, ontvangt de IT Recruiter géén financiële vergoeding. 
2.    Een startfee, ook wel retainer genoemd, met een succesfee.
Dit is een betaalmodel waarin de opdrachtgever een vaste vergoeding vooraf betaalt welke in het geval van een succesvolle bemiddeling in mindering wordt gebracht op de bemiddelingsvergoeding. 
3.    Een vaste vergoeding voor de mediacampagne + een vergoeding voor ieder gewerkt uur + een lage succesfee.
Dit is een betaalmodel waarin de IT Recruiter een vergoeding ontvangt voor de gemaakte vaste kosten voor de mediacampagne, een vergoeding krijgt per gewerkt uur tijdens het recruitment proces en daarbij een kleine succesfee ontvangt.

Hoewel misschien een contractdictie, maar wij als IT recruitment bureau zeggen niet tegen alle opdrachten Ja. Lees hier waarom een goed IT recruitment bureau ook NEE zegt
In veel gevallen is alleen recruitment onvoldoende om met de juiste kandidaten in gesprek te komen. Lees IT recruitment is dood! Lange leven IT executive recruitment.
Lees hier wat ICT Career kan betekenen voor ICT werving en selectie

top ICT vacatures
inSchiphol
C++ Cybersecurity Developer, airports, industrial / technical installations, exiting cybersecurity application / hardware suite
inAmersfoort
Regievoerder Technisch Applicatiebeheer @Vereniging Eigen Huis, regie voeren tussen eigen systemen en infrastructuur en de externe IT leverancier(s). 
inGorinchem
Certification Process Administrator, increase the efficiency of the compliance processes, activities include coordinating, monitoring, reviewing and analysing compliance processes 
inGorinchem
Marketing & Communication Director at FSSC, non-profit, world-wide, fast growing, entering new markets, manage a team of 5
Recente artikelen / blog items
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
   IT recruitment Second Opinion; waarom is je IT vacature nog niet ingevuld?  Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer
 Waarom video opnames als ondersteuning van de vacaturetekst gebruikt moeten worden in een succesvolle... Lees meer
IT executive recruitment, de nieuwe stijl van IT recruitment. Wat is IT executive recruitment? Lees meer
Sinds 2001 ben ik IT Recruiter en heb een groot aantal professionele veranderingen meegemaakt. Lees meer