Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

ICT recruitment

Ben je op zoek naar een ICT recruitment bureau met ervaren Consultants die hun sporen hebben verdiend?

Neem dan een contact op met ICT Career.

Wat is IT recruitment?
IT recruitment is niets anders dan de Engelse term voor het werven van IT personeel. IT recruitment is een verzamelbegrip voor verschillende methodes om IT personeel te werven.

IT recruitment, welke methodes zijn er?
Om IT personeel te werven zijn er 3 meest gebruikte recruitment methodes:
• IT werving en selectie
• IT executive search
• IT headhunting
Hieronder zal ik kort toelichten wat de werkwijzen inhouden zodat je kunt bepalen welke mogelijk het best past binnen jullie organisatie.

ICT werving en selectie.
ICT Werving & selectie is het publiceren van een vacaturetekst – het maken van een voorselectie van de sollicitanten en het in gesprek gaan met een (aantal) gekwalificeerde kandidaten.
Deze methode is dus geschikt voor redelijk eenvoudig in te vullen vacatures.

IT executive search
Bij IT executive search wordt aan de hand van een lijst van eisen en competenties een selectie gemaakt van kandidaten die interessant kunnen zijn voor het vervullen van een specifieke vacature. Deze kandidaten worden vervolgens actief benaderd om hun interesse te wekken voor de vacature.

IT headhunting
IT headhunting is het actief benaderen van IT professionals die op ‘het verlanglijstje’ staan van de opdrachtgever. M.a.w. dit zijn professionals die bekend zijn bij de organisatie die de vacature heeft. De lijst van IT professionals kan worden aangevuld met mensen uit het netwerk van de recruiter.

Heb je een ICT vacature en kun je wellicht wat hulp gebruiken bij de invulling daarvan, neem dan eens contact op met ICT Career. Wij komen graag met je in gesprek om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Recente artikelen / blog items
Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive... Lees meer
Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, wordt iedere opdracht van oude en nieuwe... Lees meer
Met 15+ jaren ervaring als IT recruiter, zal ik proberen te verwoorden wat een IT recruiter is en doet. Lees meer
Een van de gemakken met het internet is dat IT professionals redelijk eenvoudig te vinden en te benaderen zijn. Met... Lees meer
ICT Career is sinds 2001 specialist op het gebied van IT Recruitment in de Randstad en met name in Amsterdam. Wij... Lees meer
De beste IT’ers zijn lastig te bereiken. ICT Career gaat op zoek naar de kandidaat die bij je vacature en de... Lees meer