Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Karst Dollekamp

Karst  Dollekamp
Naam: Karst Dollekamp
Mobiel: (06) 4301 1871
Werk telefoon: (06) 4301 1871

Verkort profiel

Karst is geboren in 1962, getrouwd en vader van drie kinderen. Karst houdt van sporten in het algemeen en wielrennen, tennis en hockey in het bijzonder. Daarnaast is Karst een liefhebber van koken.

Verkort CV

Van oorsprong is Karst fysiotherapeut en oefende dit beroep van 1984 tot 1986 uit in Zwitserland. Daarna heeft hij zichzelf ontwikkeld op het gebied van sales en marketing. Hij verhuisde naar Amerika om een handelsbedrijf in plastics te leiden. Vervolgens leidde hij twee fabrieken in metaalbewerking en was verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop.

Karst over ICT Career

In 2003 is Karst gaan werken voor werving- en selectiebureau ICT Career. In 2004 werd hij eigenaar en directeur. Inmiddels heeft ICT Career zich ontwikkeld naar een organisatie van vijf mensen. Het team is vaardig en gedreven en Karst is trots op de resultaten en dienstverlening van ICT Career. “De kwaliteit van de mensen en de dienstverlening is belangrijker dan de kwantiteit. Dus wij staan een rustige groei voor.”, aldus Karst. “Wij verwachten dit jaar nog één nieuwe collega te mogen verwelkomen.”

Karst over de functie binnen ICT Career

Na alle omzwervingen over de wereld en ervaringen in handel en productie zit Karst goed op zijn plek. De veelzijdigheid van dit werk spreekt aan; van het contact met de kandidaat en de klant, het begrijpen van de behoeftes van beide partijen en wat de partijen te bieden hebben, tot en met het succes van een match. Daarnaast ervaart Karst het ondernemerschap als motiverend

Blog artikelen:

IT recruitment vind de juiste boom in het bos

op15-07-2020
Sinds het jaar 2003 werk ik voor mijn eigen bedrijf ICT Career. Wij zijn een klein IT recruitment bedrijf. Vanuit mijn 17 jaren ervaring weet ik dat er veel aanbieders zijn voor het bemiddelen van IT professionals.

IT Recruitment Hoe houd je controle over je recruitment partner?

op16-06-2020
Sinds 2001 ben ik met mijn bedrijf ICT Career actief als IT Recruiter. Ik behoor tot een beroepsgroep waar nog wel eens over gemopperd wordt

IT Recruitment exclusieve of niet exclusieve samenwerking

op12-06-2020
Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere bureaus een vacature in te vullen.

RPA en Logistiek

op09-06-2020
Robotic Process Automation is software die veel, en veelal alle, vaak terugkerende gegevensverwerkingen kan automatiseren.

Applicatiebeheerder TMS

op08-06-2020
Een Applicatiebeheerder TMS is een specialist die verstand heeft van én het vak applicatiebeheer én Transport Management Systemen (TMS).

Applicatie Implementatie Manager

op29-05-2020
Een Implementatiemanager is verantwoordelijk voor het succesvol implementeren van een software applicatie.

Wat is een IT Projectmanager

op12-05-2020
Een IT Projectmanager is verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van IT projecten. Hij of zij is veelal de verbinding tussen de business en de IT.

Data Analist Gezondheidszorg

op08-05-2020
Data en Gezondheidszorg - voor de één een gruwel voor de ander een belangrijk onderdeel van zorgverbetering.

Zorg & ICT vacatures

op04-05-2020
Sinds 2003 werk ik als IT Recruiter in mijn bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik veel gewerkt voor de Zorgsector. Het invullen van ICT vacatures geeft mij veel voldoening

Zorg & Innovatie

op28-04-2020
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de Zorg mogen werken voor het invullen van IT vacatures.

ICT & Zorg

op22-04-2020
Sinds 2003 ben ik IT Recruiter maar in een vorig leven was ik fysiotherapeut. Dat was in een periode dat er weinig werk voor fysiotherapeuten in Nederland was

Applicatiebeheerder Zorg

op31-03-2020
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld?

ICT Career best vindbare IT Recruiter van 2020 van Nederland

op03-03-2020
ICT Career is naar onafhankelijk onderzoek van Kick! Digital uit de bus gekomen als de op Google best vindbare IT Recruiter van Nederland van 2020.

Wat is ERP

op20-02-2020
ERP betekent Enterprise Resource Planning. En in het Nederlands is dat software waarbij de business processen optimaal worden ondersteund. In de ERP applicatie worden

Functioneel ERP Applicatiebeheerder

op19-02-2020
Een Functioneel ERP Applicatiebeheerder is een medewerker die vanuit de functionaliteit, zoals begrip van de business processen en gebruik van de software, de ERP software applicatie beheert.

IT Manager vacature

op19-02-2020
Ik werk sinds 2001 als ICT Recruiter en ik heb in die periode veel vacatures Manager IT succesvol mogen bemiddelen.

Wat doet een WMS Applicatiebeheerder

op06-02-2020
 Een Warehouse Management Systeem Applicatiebeheerder beheert de WMS applicatie oftewel hij / zij is in grote lijnen ervoor verantwoordelijk voor dat 

Salaris ICT Beheerder

op27-01-2020
Ik merk dat een IT Systeembeheerder vaak ICT Beheerder wordt genoemd. De term ICT Beheer is eigenlijk verouderd, vandaar dat ik liever de term Systeembeheerder gebruik.

Wat doet een Functioneel Beheerder

op21-01-2020
Een Functioneel Beheerder is de verantwoordelijke voor het optimaal functioneren van een informatiesysteem / applicatie.

Functioneel Logistiek Applicatiebeheerder

op03-01-2020
Sinds ongeveer 2004 bemiddel ik vanuit mijn bedrijf met grote regelmaat Logistiek Applicatie Specialisten. Hieronder zal ik kort toelichten wat het kennisgebied is, wat de hoofdtaken zijn en wat het salaris is van deze beheerders.

Wat NIET te doen bij werving ICT

op18-12-2019
Ik werk sinds 2001 als IT recruiter en natuurlijk heb ook ik het vak geleerd met vallen en opstaan. Wijzer geworden van mijn eigen blunders en door goed te kijken naar fouten van collega’s, kan ik denk ik, redelijk helder verwoorden wat de “Don’ts” zijn bij het werven van IT professionals.

Succesvol werven en selecteren in de ICT

op11-12-2019
 Succesvol werven en selecteren in de ICT, hoe doe je dat? 
Sinds 2003 werk ik als IT Recruiter in mijn bedrijf ICT Career. In deze blog zal ik je in het kort een inzicht geven in hoe je volgens mij succesvol ICT vacatures kunt invullen.

Wat is een Systeembeheerder

op22-11-2019
Een systeembeheerder is een ICT-specialist die verantwoordelijk is voor het bouwen en beheren van ICT systemen binnen een organisatie. Denk hierbij aan het (computer)netwerk, de applicaties, telefonie, de wifi en de printers. De Systeembeheerder is verantwoordelijk voor het oplossen van problemen en voor het aanbieden van nieuwe oplossingen en/of technologieën om de business te steunen.
Grotere organisaties maken vaak onderscheid tussen een systeembeheerder en een netwerkbeheerder, maar in de meeste gevallen betreft het één functie. In deze blog wil ik toelichten wat een systeembeheerder zoal doet.

Functioneel Applicatiebeheerder

op15-11-2019
In deze blog wil ik graag beschrijven wat het profiel is van een Functioneel Applicatiebeheerder.

Verschil tussen Functioneel en Technisch Applicatiebeheer

op14-11-2019
Om de vraag “Wat is het verschil tussen functioneel en technisch applicatiebeheer” toe te lichten zal ik eerst moeten beschrijven wat functioneel applicatiebeheer en wat technisch applicatiebeheer is.

Verschil functioneel beheer en applicatiebeheer

op07-11-2019
Om de vraag “Wat is het verschil tussen functioneel beheer en applicatiebeheer” te beantwoorden, zal ik eerst beschrijven wat functioneel beheer en wat applicatiebeheer inhoudt.

ERP Consultant

op12-07-2019
Voordat ik het antwoord geef op deze vraag, eerst nog even kort: Wat is ERP? ERP is enterprise resource planning. Oftewel software waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen automatiseren.

WMS Consultant

op10-07-2019
Een WMS Consultant is een specialist die adviseert op het gebied van het inrichten van een Warehouse Management Systeem.

ERP logistieke software vind de juiste Applicatie Consultant

op10-07-2019
Mede vanwege de ligging van Nederland in Europa, is Nederland nog steeds de “Port to Europe”. Daarmee is het belang van de logistieke branche voor de Nederlandse economie erg groot.

Logistiek en ICT

op10-07-2019
Met mijn bedrijf ICT Career werk ik al sinds 2008 voor logistieke dienstverleners om gekwalificeerde IT professionals te bemiddelen. Inmiddels werken we voor veel logistieke bedrijven en heb ik een grote liefde voor deze branche ontwikkeld.

Vacature Systeembeheerder

op17-06-2019
Vacature Systeembeheerder, een heel veel gepubliceerde vacature. Zelfs tijdens de financiële crisis van 2008 bleef de vraag naar Systeembeheerders onveranderd groot.

Maar welke specialist wordt bedoeld met de vacature Systeembeheerder? Is dat een generieke IT specialist die een overzichtelijke IT infrastructuur beheert? Of meer een specialist die een deel van de infrastructuur beheert en samen met een team van collega’s de gehele IT infrastructuur en systemen ontwikkelt en beheert?

Systeembeheerder MKB

op11-06-2019
Laat ik beginnen met toe te lichting wat een Systeembeheerder MKB was vóór de ‘Cloud’. Laten we voor het gemak zeggen dat een Systeembeheerder MKB vóór 2012 de lokale IT Beheerder was die de specialist was van alles op het gebied waar een stekker aan zat. Dus van printer en beamer tot aan telefonie, werkplekken, een aantal servers en het netwerk. De meeste bedrijven met 50+ werknemers hadden een IT specialist in dienst.

Systeembeheerder Gezocht

op03-06-2019
Hebben jullie een vacature Systeembeheerder en kunnen jullie bij de werving wat ondersteuning gebruiken, neem dan eens contact op met ICT Career

Ik krijg regelmatig een contactverzoek van een organisatie die op zoek is naar een Systeembeheerder. De reden dat ze ons contacteren is logisch: wij zijn reeds sinds 2001 succesvol in het bemiddelen van Systeembeheerders.
In deze blog wil ik toelichten wat een organisatie kan doen om zelf de nieuwe collega Systeembeheerder te vinden.

Een goed IT executive recruitment bureau

op22-05-2019
Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

op08-05-2019
Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, wordt iedere opdracht van oude en nieuwe klanten gewaardeerd. Toch ben ik ervan overtuigd dat het succes voor ons bureau, en daarmee ook het succes voor de opdrachtgever, er mede in ligt om NEE te zeggen tegen een nieuwe klant of opdracht.
De concurrentie binnen de IT Recruitment is heel hoog. Heel veel bureaus proberen op eigen wijze hun graantje mee te pikken.

Azure en Azure Engineer

op16-04-2019
In deze blog wil ik toelichten wat Azure is en wat de rol is van een Azure Engineer.

Salaris Functioneel Beheerder

op05-03-2019
Om deze vraag te beantwoorden put ik uit 15+ jaren ervaring als IT recruiter die jaarlijks meerdere Functioneel Beheerders mag bemiddelen van verschillende professionele senioriteit en in verschillende branches.

Wat verdient een Systeembeheerder

op26-02-2019
Wat verdient een Systeembeheerder?

Om deze vraag te beantwoorden put ik uit 15+ jaren ervaring als IT recruiter die jaarlijks vele...

Wat is een IT Recruiter

op14-02-2019
Met 15+ jaren ervaring als IT recruiter, zal ik proberen te verwoorden wat een IT recruiter is en doet.

Wat wel en niet te doen met IT recruitment

op30-01-2019
blog_image:article_ictcar_15736345765dcbc210f2740.png:end_blog_image IT Recruitment - Wat we en wat niet te doen? [bteaser] Een van de gemakken met het internet is...

Hoe vind je een goed buro voor IT executive search

op23-01-2019
Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Do s en don ts bij IT executive search

op23-01-2019
Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Amsterdam IT recruitment

op22-01-2019
ICT Career is sinds 2001 specialist op het gebied van IT Recruitment in de Randstad en met name in Amsterdam. Wij zijn IT recruitment specialist in het vinden van de juiste IT professional.

Systeembeheerder AWS Cloud Engineer

op21-01-2019
In deze blog wil ik beschrijven wat een Amazon Web Services (AWS) Cloud Engineer doet.

Systeembeheerder Linux

op21-01-2019
Een Linux Engineer is een systeembeheerder / system engineer die systemen op basis van het operating system (OS) Linux ontwikkelt en beheert.
Voordat ik daar meer over schrijf wil ik je graag een kort overzicht geven van de geschiedenis van Linux.

IT Manager Wie is de moderne IT Manager

op02-01-2019
In deze blog wil ik graag toelichten hoe ik in 15 jaar IT recruitment en executive search het vak van ICT manager heb zien veranderen.

IT Manager Logistics

op02-01-2019
De sector transport en logistiek is belangrijk voor onze Nederlandse economie met de meer dan 600.000 mensen die daarin werken en een omzet van ongeveer 40 miljard euro. Twee belangrijke ontwikkelingen in de logistieke sector zijn keten integratie en innovatie. Welke invloed heeft de IT manager logistiek hierop?

IT recruitment - IT personeel vinden is ons vak

op02-01-2019
De beste IT’ers zijn lastig te bereiken. ICT Career gaat op zoek naar de kandidaat die bij je vacature en de organisatie past. Dit doen we proactief. We beschikken over een sterk netwerk van IT professionals die latent op zoek zijn naar een betere baan.

Recruitment en IT professionals een contradictie

op01-01-2019
Er is een fors tekort aan IT professionals. Om die reden worden ze vaak benaderd. Maar het lijkt er soms op dat IT professionals dat niet altijd op prijs stellen. Of willen ze misschien wel benaderd worden maar dan wel op de juiste manier?

IT recruitment

op11-12-2018
ICT Career is sinds 2001 een succesvol IT recruitmentburo. Ben je op zoek naar een IT recruitmentburo die je kan helpen met het vinden van gekwalificeerde IT professionals, neem eens contact op met ICT Career.

Wat is IT executive search

op11-12-2018
 Zoeken jullie een nieuwe IT collega en kunnen jullie daarbij hulp gebruiken? Neem eens contact op met ICT Career. Wij vinden reeds sinds 2001 de gekwalificeerde IT professionals voor de Nederlandse markt.

IT Headhunting

op11-12-2018
  Ben je op zoek naar een IT Headhunter met ervaren consultants die hun sporen hebben verdiend? 

Wat is het verschil tussen een Data Scientist en een Data Analist

op20-11-2018
Voordat ik de deze vraag kan beantwoorden, zal ik eerst kort toelichten wat een Data Scientist doet en wat een Data Analist doet.

Wat is het verschil tussen een Business Intelligence Specialist een een Data Scientist

op20-11-2018
Voordat ik de deze vraag kan beantwoorden, zal ik eerst kort toelichten wat een Business Intelligence Specialist doet en wat een Data Scientist doet.

Wat is een Business Intelligence Specialist

op20-11-2018
In deze blog wil ik graag toelichten wat het vak is van een Business Intelligence of BI specialist.

Wat is een Data Analist

op20-11-2018
Een Data Analist identificeert uit vaak grote en complexe, gestructureerde en ongestructureerde, (big) data en datastromen de juiste data, en verzamelt, schoont en moduleert deze. De Data Analist is i.h.a. niet de professional die de slag van data naar informatie maakt. .

Wat is een Data Scientist

op20-11-2018
In deze blog wil ik toelichten wat een Data Scientist is, waar zo iemand zoal werkt en wat voor (voor)opleiding over het algemeen gevraagd wordt.

Wat is een IT Service Manager

op09-11-2018
Een IT Service Manager zorgt ervoor dat de IT diensten die worden geleverd of worden afgenomen conform afspraak zijn en continue worden verbeterd.
De IT Service manager wordt ook wel IT Service Delivery Manager of IT Service Level Manager genoemd.

Wat is een IT Change Manager

op09-11-2018
Een Change Manager in de algemene zin is een manager die verandering in gang zet, coördineert en managet. Binnen de ICT is een IT Change Manager diegene die dat doet voor IT systemen en IT organisaties.

IT Manager een aanzet tot een functieomschrijving

op25-09-2018
Sinds 2001 werf ik IT Managers en heb ik nog nooit twee identieke opdrachten voor het werven van een IT Manager uitgevoerd. Ik zal in deze blog kort toelichten hoe je een aanzet voor een functieomschrijving van een Manager IT kan maken.

Wat is een Technisch Applicatiebeheerder

op18-09-2018
Het vak van applicatiebeheer wordt in grote lijnen ingedeeld in functioneel en technisch applicatiebeheer. In deze blog wil ik het vak van de Technisch Applicatiebeheerder toelichten.

ERP Applicatiebeheerder een breed begrip

op18-09-2018
Wij worden vaak gevraagd een ERP Applicatiebeheerder te werven. ERP, Enterprise Resource Planning, is een heel breed begrip. ERP software ondersteunt de primaire bedrijfsprocessen zoals inkoop –productie – voorraad en transport / logistiek.
Maar wat zijn dan de taken van een ERP Applicatiebeheerder?

ICT Werving en selectie

op25-06-2018
ICT werving & selectie is zoals de term reeds aangeeft het werven en vervolgens het selecteren van ICT personeel. In de klassieke zin betekent dat: stel een vacaturetekst op en adverteer deze. Kwalificeer de sollicitanten en selecteer een aantal kandidaten waarmee je in gesprek gaat en die je uiteindelijk een contract aanbiedt. Lees ook mijn blogs over IT recruitment 

IT Manager Wat is de rol van een IT Manager

op13-06-2018
In deze blog wil ik beschrijven wat detaken en verantwoordelijkheden van een IT Manager zijn.

IT Manager van een ziekenhuis

op13-06-2018
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet vaak voor in Nederland.” Maar wat is vaak?

Systeembeheerder IaaS

op11-06-2018
SaaS, Paas en IaaS. Snap jij het nog?
Ik denk dat ik het nog snap maar laat ik mij in deze blog beperken tot “Wat doet een Systems Engineer van een IaaS?”

Systeembeheerder opleidingen studies

op28-05-2018
Om opgeleid te worden tot Systeembeheerder, zijn er in Nederland verschillende opleidingen en carrière paden. Ik zal de meest voorkomende opleidingen Systeembeheerder belichten.

Opleiding tot Applicatiebeheerder

op24-05-2018
Om opgeleid te worden tot Applicatiebeheerder, zijn er in Nederland verschillende opleidingen en carrière paden. Ik zal de meest voorkomende belichten.

Systeembeheerder Cloud computing

op22-05-2018
 In deze blog wil ik toelichten wat Cloud computing is en daarom zal ik eerst uitleggen wat precies ‘de cloud’ is.

Wat doet een Systeembeheerder

op22-05-2018
Al sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Systeembeheerders. De markt van systeembeheer is sinds de komst van de ‘cloud’ enorm in ontwikkeling.
Laat ik in deze blog beginnen met te beschrijven wat de rol van een Systeembeheerder is in een standaard MKB-bedrijf dat werkt met lokale systemen. Anders gezegd, de servers staan bij het bedrijf zelf en niet in de cloud. Lees over het vak van systeembeheerder in een cloud omgeving mijn blogs Systeembeheerder cloud computing en Systeembeheerder AWS Cloud engineer.

Functioneel Beheerder de meest gebruikte beheertools

op22-05-2018
Een Functioneel Beheerder maakt om zijn / haar werk goed uit te kunnen oefenen, gebruik van meerdere beheertools. Het aantal verschillende tools is te groot om te behandelen maar ik zal de 4 meest gebruikte tools / methodes kort toe lichten.

Wat is een Functioneel Beheerder

op21-03-2018
In deze blog wil ik beschrijven wat een applicatiebeheerder doet en met name wat de rol van de functioneel applicatiebeheerder is.
Recente artikelen / blog items
Sinds het jaar 2003 werk ik voor mijn eigen bedrijf ICT Career. Wij zijn een klein IT recruitment bedrijf. Vanuit... Lees meer
Sinds 2001 ben ik met mijn bedrijf ICT Career actief als IT Recruiter. Ik behoor tot een beroepsgroep waar nog wel... Lees meer
Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere... Lees meer
Robotic Process Automation is software die veel, en veelal alle, vaak terugkerende gegevensverwerkingen kan... Lees meer
Een Applicatiebeheerder TMS is een specialist die verstand heeft van én het vak applicatiebeheer én Transport... Lees meer
Een Implementatiemanager is verantwoordelijk voor het succesvol implementeren van een software applicatie. Lees meer