Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Karst Dollekamp

Karst  Dollekamp
Naam: Karst Dollekamp
Mobiel: (06) 4301 1871
Werk telefoon: (06) 4301 1871

Verkort profiel

Karst is geboren in 1962, getrouwd en vader van drie kinderen. Karst houdt van sporten in het algemeen en wielrennen, tennis en hockey in het bijzonder. Daarnaast is Karst een liefhebber van koken.

Verkort CV

Van oorsprong is Karst fysiotherapeut en oefende dit beroep van 1984 tot 1986 uit in Zwitserland. Daarna heeft hij zichzelf ontwikkeld op het gebied van sales en marketing. Hij verhuisde naar Amerika om een handelsbedrijf in plastics te leiden. Vervolgens leidde hij twee fabrieken in metaalbewerking en was verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop.

Karst over ICT Career

In 2003 is Karst gaan werken voor werving- en selectiebureau ICT Career. In 2004 werd hij eigenaar en directeur. Inmiddels heeft ICT Career zich ontwikkeld naar een organisatie van vijf mensen. Het team is vaardig en gedreven en Karst is trots op de resultaten en dienstverlening van ICT Career. “De kwaliteit van de mensen en de dienstverlening is belangrijker dan de kwantiteit. Dus wij staan een rustige groei voor.”, aldus Karst. “Wij verwachten dit jaar nog één nieuwe collega te mogen verwelkomen.”

Karst over de functie binnen ICT Career

Na alle omzwervingen over de wereld en ervaringen in handel en productie zit Karst goed op zijn plek. De veelzijdigheid van dit werk spreekt aan; van het contact met de kandidaat en de klant, het begrijpen van de behoeftes van beide partijen en wat de partijen te bieden hebben, tot en met het succes van een match. Daarnaast ervaart Karst het ondernemerschap als motiverend

Blog artikelen:

Salaris ICT Beheerder

op27-01-2020
Ik merk dat een IT Systeembeheerder vaak ICT Beheerder wordt genoemd. De term ICT Beheer is eigenlijk verouderd, vandaar dat ik liever de term Systeembeheerder gebruik.

Wat doet een Functioneel Beheerder

op21-01-2020
Een Functioneel Beheerder is de verantwoordelijke voor het optimaal functioneren van een informatiesysteem / applicatie.

Functioneel Logistiek Applicatiebeheerder

op03-01-2020
Sinds ongeveer 2004 bemiddel ik vanuit mijn bedrijf met grote regelmaat Logistiek Applicatie Specialisten. Hieronder zal ik kort toelichten wat het kennisgebied is, wat de hoofdtaken zijn en wat het salaris is van deze beheerders.

Wat NIET te doen bij werving ICT

op18-12-2019
Ik werk sinds 2001 als IT recruiter en natuurlijk heb ook ik het vak geleerd met vallen en opstaan. Wijzer geworden van mijn eigen blunders en door goed te kijken naar fouten van collega’s, kan ik denk ik, redelijk helder verwoorden wat de “Don’ts” zijn bij het werven van IT professionals.

Succesvol werven en selecteren in de ICT

op11-12-2019
 Succesvol werven en selecteren in de ICT, hoe doe je dat? 
Sinds 2003 werk ik als IT Recruiter in mijn bedrijf ICT Career. In deze blog zal ik je in het kort een inzicht geven in hoe je volgens mij succesvol ICT vacatures kunt invullen.

Wat is een Systeembeheerder

op22-11-2019
Een systeembeheerder is een ICT-specialist die verantwoordelijk is voor het bouwen en beheren van ICT systemen binnen een organisatie. Denk hierbij aan het (computer)netwerk, de applicaties, telefonie, de wifi en de printers. De Systeembeheerder is verantwoordelijk voor het oplossen van problemen en voor het aanbieden van nieuwe oplossingen en/of technologieën om de business te steunen.
Grotere organisaties maken vaak onderscheid tussen een systeembeheerder en een netwerkbeheerder, maar in de meeste gevallen betreft het één functie. In deze blog wil ik toelichten wat een systeembeheerder zoal doet.

Verschil tussen Functioneel en Technisch Applicatiebeheer

op14-11-2019
Om de vraag “Wat is het verschil tussen functioneel en technisch applicatiebeheer” toe te lichten zal ik eerst moeten beschrijven wat functioneel applicatiebeheer en wat technisch applicatiebeheer is.

Verschil functioneel beheer en applicatiebeheer

op07-11-2019
Om de vraag “Wat is het verschil tussen functioneel beheer en applicatiebeheer” te beantwoorden, zal ik eerst beschrijven wat functioneel beheer en wat applicatiebeheer inhoudt.

Een goed IT executive recruitment bureau

op22-05-2019
Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

op08-05-2019
Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, wordt iedere opdracht van oude en nieuwe klanten gewaardeerd. Toch ben ik ervan overtuigd dat het succes voor ons bureau, en daarmee ook het succes voor de opdrachtgever, er mede in ligt om NEE te zeggen tegen een nieuwe klant of opdracht.
De concurrentie binnen de IT Recruitment is heel hoog. Heel veel bureaus proberen op eigen wijze hun graantje mee te pikken.

Wat is een IT Recruiter

op14-02-2019
Wat is een IT recruiter? [bteaser] Met 15+ jaren ervaring als IT recruiter, zal ik proberen te verwoorden wat een...

Amsterdam IT recruitment

op22-01-2019
ICT Career is sinds 2001 specialist op het gebied van IT Recruitment in de Randstad en met name in Amsterdam. Wij zijn IT recruitment specialist in het vinden van de juiste IT professional.

IT Manager Logistics

op02-01-2019
De sector transport en logistiek is belangrijk voor onze Nederlandse economie met de meer dan 600.000 mensen die daarin werken en een omzet van ongeveer 40 miljard euro. Twee belangrijke ontwikkelingen in de logistieke sector zijn keten integratie en innovatie. Welke invloed heeft de IT manager logistiek hierop?

IT recruitment - IT personeel vinden is ons vak

op02-01-2019
De beste IT’ers zijn lastig te bereiken. ICT Career gaat op zoek naar de kandidaat die bij je vacature en de organisatie past. Dit doen we proactief. We beschikken over een sterk netwerk van IT professionals die latent op zoek zijn naar een betere baan.

IT recruitment

op11-12-2018
ICT Career is sinds 2001 een succesvol IT recruitmentburo. Ben je op zoek naar een IT recruitmentburo die je kan helpen met het vinden van gekwalificeerde IT professionals, neem eens contact op met ICT Career.

Wat is het verschil tussen een Business Intelligence Specialist een een Data Scientist

op20-11-2018
Voordat ik de deze vraag kan beantwoorden, zal ik eerst kort toelichten wat een Business Intelligence Specialist doet en wat een Data Scientist doet.

Wat is een Data Analist

op20-11-2018
Een Data Analist identificeert uit vaak grote en complexe, gestructureerde en ongestructureerde, (big) data en datastromen de juiste data, en verzamelt, schoont en moduleert deze. De Data Analist is i.h.a. niet de professional die de slag van data naar informatie maakt. M.a.w. de analyse van de data naar informatie en kennis waarmee de business inzichten krijgt en beslissingen onderbouwt, worden meestal door de Data Scientist gedaan. Lees hierover mijn blog Wat is een Data Scientist.

Wat is een Data Scientist

op20-11-2018
In deze blog wil ik toelichten wat een Data Scientist is, waar zo iemand zoal werkt en wat voor (voor)opleiding over het algemeen gevraagd wordt.

ICT Werving en selectie

op25-06-2018
ICT werving & selectie is zoals de term reeds aangeeft het werven en vervolgens het selecteren van ICT personeel. In de klassieke zin betekent dat: stel een vacaturetekst op en adverteer deze. Kwalificeer de sollicitanten en selecteer een aantal kandidaten waarmee je in gesprek gaat en die je uiteindelijk een contract aanbiedt. Lees ook mijn blogs over IT recruitment 

Wat doet een IT Manager?

op13-06-2018
In deze blog wil ik beschrijven wat detaken en verantwoordelijkheden van een IT Manager zijn.

Systeembeheerder opleidingen studies

op28-05-2018
Om opgeleid te worden tot Systeembeheerder, zijn er in Nederland verschillende opleidingen en carrière paden. Ik zal de meest voorkomende opleidingen Systeembeheerder belichten.

Wat is een Functioneel Beheerder

op21-03-2018
In deze blog wil ik beschrijven wat een applicatiebeheerder doet en met name wat de rol van de functioneel applicatiebeheerder is.
Recente artikelen / blog items
Ik merk dat een IT Systeembeheerder vaak ICT Beheerder wordt genoemd. De term ICT Beheer is eigenlijk verouderd,... Lees meer
Een Functioneel Beheerder is de verantwoordelijke voor het optimaal functioneren van een informatiesysteem /... Lees meer
Sinds ongeveer 2004 bemiddel ik vanuit mijn bedrijf met grote regelmaat Logistiek Applicatie Specialisten. Hieronder... Lees meer
Ik werk sinds 2001 als IT recruiter en natuurlijk heb ook ik het vak geleerd met vallen en opstaan. Wijzer geworden... Lees meer
  Succesvol werven en selecteren in de ICT, hoe doe je dat?   Sinds 2003 werk ik als IT Recruiter in mijn... Lees meer
Een systeembeheerder is een ICT-specialist die verantwoordelijk is voor het bouwen en beheren van ICT systemen... Lees meer