Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Ziekenhuis IT Manager

Categorieën: IT Manager

Vacature IT Manager Ziekenhuis
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zal je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet vaak voor in Nederland.” Maar wat is vaak? Er zijn in Nederland ongeveer 85 ziekenhuizen met even zoveel ICT Managers. De (semi)overheid is over het algemeen een goede werkgever dus het verloop van ICT Managers in ziekenhuizen zal lager zijn dan het landelijke gemiddelde voor ICT Managers.

Wat zijn specifieke taken voor een IT Manager in een ziekenhuis?
Bovenstaande vraag anders gesteld: Wat maakt de ICT omgeving in een ziekenhuis anders dan in een doorsnee onderneming van eenzelfde omvang?
Ik denk dat de onderscheidende taken van een IT Manager in een ziekenhuis t.o.v een doorsnee onderneming de volgende zijn:

  • De patiënt wordt steeds mondiger en wil direct inzage kunnen hebben in zijn/haar zorg dossier. Dit geeft een bijna conflicterend belang tussen enerzijds toegang tot IT systemen en anderzijds de behoefte aan data security; 
  • Behandel- en  medische innovaties hebben direct invloed op het niveau van de ICT systemen; 
  • Ziekenhuizen verzamelen een enorme hoeveelheid data welke onder strenge privacy voorwaarden ontsloten moet kunnen worden voor bijvoorbeeld medical intelligence.

Daarnaast is het ziekenhuis een meer complexe organisatie waarbij belangen prominent meespelen van de artsen, het verplegend personeel, de patiënten en het management. Deze belangen lopen niet altijd met elkaar in de pas.
In mijn blog Wat doet een IT Manager beschrijf ik meer in het algemeen de taken en verantwoordelijkheden van een ICT Manager.

Hoe onderscheidt zich een IT Manager Ziekenhuis?
Hoe onderscheidt zich een ICT Manager Ziekenhuis van een ICT Manager van een doorsnee organisatie van een gelijke grootte?
Naar mijn mening onderscheidt een ICT Manager Ziekenhuis zich op de volgende competenties:

  • Kennis hebben van de behoeftes van de patiënt en de Zorg; 
  • Sterk gericht zijn op samenwerking en verbinding; 
  • Ondersteunen van medische innovaties; 
  • Evenwicht vinden tussen de toegang tot gegevens en het garanderen van data security en privacy.

 

Lees hier ons actuele overzicht vacatures IT Manager

 

Hebt u een vacature IT Manager in uw ziekenhuis?
Als u een vacature ICT Manager in uw ziekenhuis hebt, neem dan eens contact op met ICT Career. Wij gaan graag met u in gesprek om te zien of wij u kunnen helpen.

Bekijk hier onze andere blogs over IT Manager

Reageer

Karst
Karst
13-6-2018 11:08
1643 bekeken
load more