Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Opleiding tot Systeembeheerderbeheerder

Categorieën: Systeembeheerder

Systeembeheerder; Welke opleidingen zijn er in Nederland?
Om opgeleid te worden tot Systeembeheerder, zijn er in Nederland verschillende opleidingen en carrière paden. Ik zal de meest voorkomende opleidingen Systeembeheerder belichten.

Studie HBO Informatica
De naam BHO Informatica is een containerbegrip voor meerdere opleidingen die leiden naar verschillende ICT beroepen. De meeste gebruikelijke studie die opleiden voor het vak van Systeembeheerder is HBO Systeeme en Netwerkbeheerder. In deze 4 jarige studie leer je zowel de basis van de IT techniek van de systemen en netwerken, als ook de aanleg en het beheer ervan. Nu (cyber) security een steeds belangrijker onderdeel van de IT en algemene bedrijfsvoering is, worden deze vakken ook tijdens de studie HBO Systeem- Netwerkbeheer onderricht.

HBO Leergang Systeembeheerder
De opleiding HBO Leergang Systeembeheerder wordt door meerdere particuliere instituten aangeboden. Deze opleidingen Systeembeheerder zijn verkorte of deeltijd leergangen Systeembeheer.

MBO opleiding Systeem – Netwerkbeheerder
Het MBO biedt een breed pallet aan ICT opleidingen op het van Systeem- en Netwerkbeheer. De voor de markt meest waardevolle opleiding is MBO 4 Systeem- Netwerkbeheerder of Beheer ICT. In deze opleidingen leer je de basis van operating systemen, netwerken, internet en vaak ook de basis van IT security.

Certificaten voor Systeembeheer technologie
Er zijn zeer veel specifieke opleidingen met erkende certificeringen voor het vak van Systeembeheerder. Kort op een rij gezet zijn dit een aantal waardevolle certificeringen:

  • Microsoft Azure en Windows, MCSA en MCSE 
  • Linux, de meest bekende zijn uitgegeven door RedHat (RHCE) en Linux Professionals Instutue (LPI) 
  • VMware, VCP

Opleiding tot Systeembeheerder / Engineer, een carrier pad
Het echte carrière pad van een Systeembeheerder begint pas na de opleiding Systeembeheerder. Het vak Systeembeheerder is bij uitstek een vak welke in de praktijk wordt geleerd en wordt versneld door het volgen van de juiste opleidingen en behalen van certificeringen. Doordat het vak heel breed kan zijn en de technologieën zich snel blijven ontwikkelen, is voortdurende opleiding onontbeerlijk.

Lees hier de andere blogs va ICT Career over Systeembeheerder

Lees hier het overzicht Vacatures Systeembeheerder

Terug naar overzicht

Reageer

Karst Dollekamp
28-5-2018 14:22
400 bekeken
load more