Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

IT Headhunting

Categorieën: IT Headhunting

Ben je op zoek naar een IT Headhunter met ervaren consultants die hun sporen hebben verdiend?

Neem dan eens 
contact op met ICT Career.

IT Headhunting, wat is het?
IT Headhunting is het actief benaderen van IT professionals waarvan wordt verwacht dat deze uitstekend passen binnen een bedrijf of op een specifieke vacature. Mensen worden dus actief benaderd i.p.v. een advertentie te plaatsen en dan maar te hopen dat de geschikte kandidaat zich aanbiedt.

IT Headhunting in de huidige economie
Het zal ook jouw ervaring zijn dat er in Nederland een groot tekort is aan gekwalificeerd IT personeel. Daarvoor zijn meerdere oorzaken maar feit blijft dat het heel moeilijk is om de juiste IT professional te vinden. Binnen de IT in het algemeen, en binnen specifieke beroepsgroepen als Software Developers en Cloud Engineers, heerst een grote schaarste aan beschikbare professionals.
Afhankelijk van hoe hoog de nood is en de mate van gewenste senioriteit / kwalificatie, is het zeker te overwegen om IT headhunting in te zetten.

IT Headhunting, hoe werkt het?
IT Headhunting begint met het goed kwalificeren van de IT professional die gezocht wordt. Als dat bekend is dient de vraag zich aan “Hoe werven we de nieuwe collega?”
Vaak kent de hiring manager een aantal mensen uit het netwerk die hij / zij graag binnen het team zou willen hebben. Ook is het zinvol om te evalueren bij welke directe concurrent, of bij welke andere bedrijven, interessante potentiele collega’s kunnen werken.
Met deze informatie kan de headhunter een lijst maken van te benaderen professionals, uiteraard aangevuld met mensen uit het directe netwerk van de headhunter.
Aan de hand van een target lijst met IT professionals zal de IT headhunter mensen actief benaderen voor de vacature, met inachtneming van de AVG regelgeving.

IT Headhunting en publiciteit
Naast schaarste in de markt en het zoeken van hooggekwalificeerd IT personeel kan een derde reden voor headhunting zijn dat dat je ‘onder de radar’ wil zoeken naar een nieuwe medewerker. Een reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat de huidige medewerker vervangen moet worden maar dat je hem of haar pas wil aanzeggen als je een goede vervanger hebt gevonden of dat je de concurrent niet wil laten weten dat je aan het werven bent.
IT headhunting kan in bijna totale anonimiteit worden uitgevoerd. De IT Headhunter benadert mensen persoonlijk en noemt pas de naam van het bedrijf als er voldoende interesse is vanuit de benaderde professional.

IT Headhunting, wat zijn de kosten
Afhankelijk van de complexiteit van het project kunnen de kosten verschillen. Daarnaast hanteert ICT Career twee modellen:
1. Een fixed fee van 22% van het jaarsalaris met een startfee
2. Een kostenmodel gebaseerd op basis van verrichtingen, met een kleinere succesfee.

IT Headhunting en ICT Career
Overweeg je om een vacature te vervullen middels IT headhunting en wil je daar eens met een professional van gedachten over wisselen? Neem dan gerust contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek.

Lees hier mijn ander blogs over werving van IT professionals

  

Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact