Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Salaris Functioneel Beheerder

Categorieën: Applicatiebeheerder

Salaris Functioneel Beheerder.
Wat verdient een Functioneel Beheerder wordt mij vaak gevraagd. Om daar een volledig antwoord op te geven is zo goed als onmogelijk maar ik zal trachten deze vraag te beantwoorden.
Het kortste antwoord is dat het salaris van een Functioneel Beheerder in grote lijnen varieert tussen € 2.600 (junior) en € 4.500 (senior).

De variabelen van het salaris van een Functioneel Beheerder.
Zoals bij alle salarissen is de hoogte van het salaris van een Functioneel Applicatiebeheerder mede afhankelijk van de mate van kennis en de schaarste in de markt van de professionals. Als iemand veel kennis heeft van de software applicatie, de bedrijfsprocessen en de gebruikerswensen, heeft de professional een hogere waarde voor de organisatie. Als daarbij de vraag naar de professional groter is dan het aanbod van deze professionals, neemt de waarde nogmaals toe. Los van dit mechanisme van kennis en schaarste betalen sommige branches beter dan andere branches.

Ik zal een aantal voorbeelden noemen:
• De bancaire wereld betaalt een hoger salaris dan de Overheid of Zorg.
• Functioneel Beheerders van logistieke software worden over het algemeen beter betaald. Een professional die diepgaande kennis heeft van Transport Management Systemen (TMS) of van transport systemen binnen de Rotterdams Haven, verdient aanmerkelijk meer dan een gemiddelde Functioneel Beheerder. Deze salarissen kunnen oplopen tot € 75K en in sommige gevallen nog hoger.
• Technisch Applicatie Beheerders die diepgaande technische kennis hebben van bijvoorbeeld Linux / Windows, databases, interfaces of middleware, mogen zich ook verheugen op een beter dan gemiddeld salaris.

Korte samenvatting

Een functioneel Beheerder verdient tussen de € 2.400 (Junior) tot € 4.500 (senior) met uitschieters naar € 5.700.

Lees hier mijn andere blogs over Applicatiebeheerder

Lees hier ons overzicht vacatures Applicatiebeheerder

Terug naar overzicht

Reageer

Karst Dollekamp
6-4-2018 11:13
1160 bekeken
load more