IT Manager Digital Transformation

Digital Transformation, wat betekent dat? – Hoe pak je het proces aan? – Hoe vind je de juiste IT Manager Digital Transformation?

Digitale Transformatie – Wat betekent dat?

Digitale Transformatie is het proces waarbij een organisatie – en niet uitsluitend de afdeling IT – doorgaat om door middel van digitale oplossingen de organisatie optimaal te ondersteunen om de business doelstellingen te behalen of te overtreffen. Anders gezegd: het is een geïntegreerde bedrijfstransformatie waarbij (innovatieve) technologieën een onderscheidende rol spelen om de business doelstellingen te behalen.

Digitale Transformatie – Hoe start je het proces?

Het proces van digitale transformatie start met het commitment van de directie. Zonder dit commitment wordt de transformatie oppervlakkig en zal het niet de echte meerwaarde kunnen bewijzen.

Veelal wordt het transformatieproces organisatorisch ingezet door de Manager IT omdat deze op de hoogte is van de innovatieve digitale mogelijkheden die geboden worden. Het digitale transformatieproces is een verandering die in de hele organisatie moet plaatsvinden en dus alleen succesvol wordt door een nauwe samenwerking tussen de business en IT. Dominante processen zijn hier: klantcommunicatie, toevoeging klantwaarde, de operatie en informatie / data verwerking.

De digitale transformatie leidt voor iedere organisatie tot een andere digitale oplossing. De grote gemene deler is veelal het intensief gebruik maken van de cloud; zowel voor de infrastructuur, de software applicaties als ook voor de data.

Lees hier mijn andere blog over IT Manager en Digitale Transformatie

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een IT Manager Digital Transformation?

Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij zijn ervaren recruiters van IT Managers.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search