IT Management en Cloud Based Services

Wat is Cloud Based Services

Cloud Based Services is het bieden van IT services zoals software, servers, opslag, back-up, rapportages en intelligentie, via het internet / de Cloud

Bij ICT Career hebben wij sinds 2001 veel vacatures voor IT Manager mogen bemiddelen. Steeds vaker wordt als eis gesteld “kennis van Cloud Based Services”. Maar wat is dat eigenlijk, Cloud Based Services?
Eenvoudig gezegd: Cloud Based Services is het bieden van IT services zoals software, servers, opslag, back-up, rapportages en intelligentie, via het internet / de Cloud. M.a.w. de IT dienst staat niet meer bij je op kantoor of in huis maar staat bij een dienstverlener. Vaak ben je geen eigenaar meer maar neem je de dienst af. Daarmee wordt het onderhoud van deze IT ook uit handen genomen.

IT Management en voordelen Cloud Based Sevices

De voordelen zijn, zoals ik dat zie, evident:

  • Kosten: doordat je de dienst deelt met meerdere afnemers, dalen de kosten
  • Schaalbaarheid: indien nodig kun je bij piekbelasting eenvoudig opschalen en eveneens weer afschalen
  • Productiviteit: voor een gedeelte van je eigen IT dienstverlening kun je een specialist inhuren
  • Optimale bedrijfscontinuïteit door betrouwbaarheid in opslag en disaster recovery
  • Beveiliging: hiervoor geldt geen absolute ‘waarheid’ maar i.h.a. is de beveiliging bij een cloudprovider goed op orde en vaak beter dan bij een individueel bedrijf.

IT Management, zijn er nadelen aan Cloud Based Services?

Bovenbeschreven voordelen gelden i.h.a. voor de meeste bedrijven. Afhankelijk van de aard van het bedrijf is de plaats in de wereld waar de data staan een mogelijk nadeel. Neem bv. de Nederlandse Inlichtingen Dienst. Ik neem aan dat hun data niet ergens in de wereld in de cloud zullen staan maar keurig op hun eigen servers. En naar analogie hiervan zijn er ongetwijfeld legio andere voorbeelden te noemen.

Hebben jullie een vacature IT Manager en kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving hiervan? Neem een  op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Lees hier mijn andere blogs over IT Management IT Management en digitale transformatie – IT Management en Applicatie Containers

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van Werving ICT Manager,  IT werving & selectie en van IT Recruitment

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search